Nordamerikansk majsgryta med kyckling

Recept på nordamerikansk majsgryta med kyckling. Blue cheese-dressing är en klassiker i USA. Här kommer den i grytform med majs och selleri.
Recept på nordamerikansk majsgryta med kyckling.
Recept på nordamerikansk majsgryta med kyckling. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 g potatisar - stora
  • 400 g kycklingfilé - tunnskuren
  • 1 burk majs - (340 g)
  • 6 stjälkar selleri
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 140 g ädelost
  • rapsolja
  • soja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 25 g sallad - per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär den i grova klyftor. Blanda klyftorna med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Blanda 1 msk soja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Pensla kycklingen med blandningen. Lägg kycklingen bredvid potatisen och tillaga ytterligare 10–15 min, tills kycklingen är genomstekt.

  3. Låt majsen rinna av. Ansa och skär sellerin i ca 3 cm breda bitar. Spara blasten till garnering. Lägg majs och selleri i en gryta och tillsätt grädde och ost. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Krydda med 1 krm peppar.

  4. Strö den sparade sellerin över majsgrytan. Servera med kyckling, potatis och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!