Nordafrikansk lammgryta med aprikoser

Recept på nordafrikansk lammgryta med aprikoser. Den nordafrikanska kryddblandningen ras el hanout innehåller bland annat koriander, paprika, ingefära och kardemumma.
Recept på nordafrikansk lammgryta med aprikoser.
Recept på nordafrikansk lammgryta med aprikoser. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g lammstek - benfri
  • 2 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 msk ras el hanout (kryddblandning) - t ex Santa Maria
  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 100 g aprikoser - torkade
  • 3 dl couscous
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm stora bitar. Ansa och skär zucchinin i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och skär löken i klyftor.

  2. Bryn köttet i 1 msk olja i en stekpanna tills det fått fin färg. Krydda med ras el hanout, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg över köttet i en gryta.

  3. Stek zucchini och lök i 1 msk olja tills de fått fin färg. Lägg över i grytan. Häll över 2 dl vatten och sjud under lock ca 10 min.

  4. Skölj kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Strimla aprikoserna. Blanda ner kikärter och aprikoser i grytan.

  5. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Servera grytan med couscous.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!