55555

Kryddig fiskrätt med mycket grönsaker. Kryddan ras el hanout finns numera blanda annat i Santa Marias sortiment.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kolja, eller torskfilé
1 zucchini, (ca 400 g)
2 vitlökssklyftor
4 msk rapsolja
1 msk ras el hanout, (kryddblandning)
1 burk tomater, hela (400 g)
1 tsk salt, + 2 krm
150 g haricots verts
timjan, ev

Tillbehör:

3 dl couscous

15 minuter

Nordafrikansk fiskgryta – gör så här:

  1. Halvtina fisken om den varit fryst. Skär zucchinin  i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Skala och skiva vitlöken.
  2. Fräs zucchini och vitlök i olja. Sänk värmen och blanda ner kryddblandningen. Låt den fräsa ca 2 min.
  3. Häll i tomaterna och tillsätt 1 tsk salt. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt haricots verts.
  4. Skär fisken i bitar och strö över 2 krm salt. Lägg i fisken och fortsätt sjuda under lock ca 5 min, tills fisken är färdig. Garnera eventuellt med timjan.
  5. Servera med couscous.