Nordafrikansk fiskgryta

Kryddig fiskrätt med mycket grönsaker. Kryddan ras el hanout finns numera blanda annat i Santa Marias sortiment.
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kolja - eller torskfilé
  • 1 zucchini - (ca 400 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk ras el hanout (kryddblandning) - (kryddblandning)
  • 1 burk tomater - hela (400 g)
  • 1 tsk salt - + 2 krm
  • 150 g haricots verts
  • timjan - ev

Tillbehör

  • 3 dl couscous

Gör så här

  1. Halvtina fisken om den varit fryst. Skär zucchinin  i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Skala och skiva vitlöken.

  2. Fräs zucchini och vitlök i olja. Sänk värmen och blanda ner kryddblandningen. Låt den fräsa ca 2 min.

  3. Häll i tomaterna och tillsätt 1 tsk salt. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt haricots verts.

  4. Skär fisken i bitar och strö över 2 krm salt. Lägg i fisken och fortsätt sjuda under lock ca 5 min, tills fisken är färdig. Garnera eventuellt med timjan.

  5. Servera med couscous.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!