4.44.44.44.44.4

Nok Doo Chun – mungbönsplättar är goda små plättar. Mungbönor har en mild söt smak. De kan köpas i butiker med asiatiska livsmedel.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

2 dl mungbönor, torkade, skalade och halverade (split mungbeans)
1 dl böngroddar, sesammarinerade, se bibimbaprecept
1 dl purjolök, hackad
2 msk sesamolja
1 msk vitlök, pressad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, grovmald
2 msk rapsolja

Tillbehör:

soja, koreansk

20 minuter + 12 timmar blötläggning

Nok Doo Chun – mungbönsplättar – gör så här:

  1. Lägg mungbönorna i kallt vatten ca 12 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och mixa dem till en smet.
  2. Låt böngroddarna rinna av och grovhacka dem. Blanda mungbönssmeten med böngroddar, purjolök, sesamolja, vitlök, salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Forma smeten till små plättar och stek på dem på båda sidor tills de fått fin färg. Servera med soja att dippa i.