Nok Doo Chun – mungbönsplättar

Nok Doo Chun – mungbönsplättar är goda små plättar. Mungbönor har en mild söt smak. De kan köpas i butiker med asiatiska livsmedel.
Byung-Hi Lim
Byung-Soon Lim von Bergen
Nok doo chun
Nok doo chun Foto: FOTOGRAF STEFAN WETTAINEN HAMMAR

Ingredienser

  • 2 dl mungbönor - torkade, skalade och halverade (split mungbeans)
  • 1 dl böngroddar - sesammarinerade, se bibimbaprecept
  • 1 dl purjolök - hackad
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk vitlök - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - grovmald
  • 2 msk rapsolja

Tillbehör

  • soja - koreansk

Gör så här

  1. Lägg mungbönorna i kallt vatten ca 12 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och mixa dem till en smet.

  2. Låt böngroddarna rinna av och grovhacka dem. Blanda mungbönssmeten med böngroddar, purjolök, sesamolja, vitlök, salt och peppar.

  3. Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Forma smeten till små plättar och stek på dem på båda sidor tills de fått fin färg. Servera med soja att dippa i.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!