Operakällarens nobissås är skapad av Werner Vögeli. Gör gärna såsen några timmar i förväg och låt den stå och mogna i kylen, i en burk med tättslutande lock.
För 4 person(er)
Ingredienser
1
ägg
2 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
2 dl
majs- eller rapsolja
1
vitlöksklyfta, liten
0,5 tsk
salt
1 krm
vitpeppar, nymald
2 msk
gräslök, hackad
Nobissås – gör så här:
Lägg ägget i kokande vatten. Koka det exakt 3 min och spola det genast i kallt rinnande vatten.
Knäck ägget och skrapa ur det lösa innehållet i en mixer eller matberedare. Tillsätt vinäger och senap och vispa. Blanda några varv för att slå sönder ägget.
Tillsätt oljan droppvis under fortsatt blandning tills såsen tjocknat.
Häll över såsen i en skål. Skala och pressa vitlöken. Tillsätt vitlök, salt, peppar och gräslök.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.