4.54.54.54.54.5

No Gin & Yuzu drink passar bra att servera som bål eller i karaffer och är lätta att förbereda.

För 4 glas:

Ingredienser

1 bit ingefära, (ca 60 g)
12 cl sockerlag, se recept
16 cl citron, pressad
is
4 cl yuzujuice
sodavatten, eller mineralvatten

Garnering:

citronskiva, torkad eller färsk
ätbara blommor, t ex tagetes, viol och pelargon
mynta

10 minuter

 No Gin & Yuzu drink – gör så här:

  1. Skala ingefäran och pressa den genom en råsaftscentrifug eller riv på rivjärn och pressa ut juicen. Mät till 4 cl.
  2. Fyll upp ett högt glas med mycket is. Häll i sockerlag, citronsaft, ingefärs- och yuzujuice och rör om. Toppa med soda- eller mineralvatten.
  3. Garnera med en torkad eller färsk citronskiva, ätbara blommor och mynta.

Sockerlag: Koka 6 dl strösocker och 4 dl vatten till en simmig lag. Låt kallna.

Fler recept med: Drinkar, Dryck, Kalla drycker