No Gin & Yuzu drink

No Gin & Yuzu drink passar bra att servera som bål eller i karaffer och är lätta att förbereda.
Frida Ronge
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 bit ingefära - (ca 60 g)
  • 12 cl sockerlag
  • 16 cl citron - pressad
  • is
  • 4 cl yuzujuice
  • sodavatten - eller mineralvatten

Sockerlag

  • 6 dl strösocker
  • 4 dl vatten

Garnering

  • citronskiva - torkad eller färsk
  • ätbara blommor - t ex tagetes, viol och pelargon
  • mynta

Gör så här

  1. Skala ingefäran och pressa den genom en råsaftscentrifug eller riv på rivjärn och pressa ut juicen. Mät till 4 cl.

  2. Fyll upp ett högt glas med mycket is.

  3. Sockerlag: Koka 6 dl strösocker och 4 dl vatten till en simmig lag. Låt kallna.

  4. Häll i 12 cl sockerlag, citronsaft, ingefärs- och yuzujuice och rör om. Toppa med soda- eller mineralvatten.

  5. Garnera med en torkad eller färsk citronskiva, ätbara blommor och mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!