No Gin & Yuzu drink
No Gin & Yuzu drink passar bra att servera som bål eller i karaffer och är lätta att förbereda.
Ingredienser
- 1 bit ingefära - (ca 60 g)
- 12 cl sockerlag
- 16 cl citron - pressad
- is
- 4 cl yuzujuice
- sodavatten - eller mineralvatten
Sockerlag
- 6 dl strösocker
- 4 dl vatten
Garnering
- citronskiva - torkad eller färsk
- ätbara blommor - t ex tagetes, viol och pelargon
- mynta
Gör så här
-
Skala ingefäran och pressa den genom en råsaftscentrifug eller riv på rivjärn och pressa ut juicen. Mät till 4 cl.
-
Fyll upp ett högt glas med mycket is.
-
Sockerlag: Koka 6 dl strösocker och 4 dl vatten till en simmig lag. Låt kallna.
-
Häll i 12 cl sockerlag, citronsaft, ingefärs- och yuzujuice och rör om. Toppa med soda- eller mineralvatten.
-
Garnera med en torkad eller färsk citronskiva, ätbara blommor och mynta.