”No bake” saffranscheesecake med pistaschnötter och granatäpple

”No bake” saffranscheesecake med pistaschnötter och granatäpple är en krämig och ljuvligt len cheesecake med smak av saffran som enkelt kan göras då den inte behöver gräddas i ugn.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning

  • 0,5 pkt saffran - (à 1/2 g)
  • 1,5 dl strösocker
  • 700 g färskost - naturell
  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citron - pressad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl pistaschnötter - hackade
  • 1 dl granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Mixa digestivekexen i en matberedare till smulor. Smält smöret. Blanda kexsmulet med smöret. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ställ in i frysen.

  2. Fyllning: Mortla saffranet med lite av sockret i en mortel. Vispa ihop färskost, saffran och resten av sockret. Tillsätt gräddfil, vaniljsocker och citron och fortsätt vispa till en slät kräm. Vispa grädden i en annan skål och vänd försiktigt ner den i färskostkrämen.

  3. Häll fyllningen i pajskalet och släta till ytan. Täck med plastfolie och ställ formen i kylen 6–8 timmar.

  4. Lossa cheesecaken försiktigt ur formen med en kniv. Garnera med pistaschnötter och granatäppelkärnor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!