”No bake” saffranscheesecake med pistaschnötter och granatäpple
Ingredienser
- 12 digestivekex
- 75 g smör
Fyllning
- 0,5 pkt saffran - (à 1/2 g)
- 1,5 dl strösocker
- 700 g färskost - naturell
- 0,5 dl gräddfil
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk citron - pressad
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl pistaschnötter - hackade
- 1 dl granatäppelkärnor
Gör så här
-
Mixa digestivekexen i en matberedare till smulor. Smält smöret. Blanda kexsmulet med smöret. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ställ in i frysen.
-
Fyllning: Mortla saffranet med lite av sockret i en mortel. Vispa ihop färskost, saffran och resten av sockret. Tillsätt gräddfil, vaniljsocker och citron och fortsätt vispa till en slät kräm. Vispa grädden i en annan skål och vänd försiktigt ner den i färskostkrämen.
-
Häll fyllningen i pajskalet och släta till ytan. Täck med plastfolie och ställ formen i kylen 6–8 timmar.
-
Lossa cheesecaken försiktigt ur formen med en kniv. Garnera med pistaschnötter och granatäppelkärnor.