No bake halloncheese-cake i burk

00000

Recept på no bake halloncheese-cake i burk. Jättegod cheesecakeblandning i burk. Du slipper stöka med ugnen ute i sommarstugan.

För 4 personer:

Ingredienser

0,5 citron
200 g färskost naturell 
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
16 digestivekex

Hallonsylt:

0,5 vaniljstång
500 g hallon frysta
2 dl strösocker

Garnering:

hallon färska

30 minuter

No bake halloncheesecake i burk — gör så här:

  1. Sylt: Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Lägg vaniljfrön och stång i en kastrull med hallon och socker. Koka tills sylten börjar tjockna, ca 20 min. Låt kallna.
  2. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Lägg färskosten i en bunke och rör tills osten börjar bli krämig. Blanda i citron-skal, florsocker och vaniljsocker.
  3. Vispa grädden ganska hårt. Vänd ner den i krämen.
  4. Smula kexen. Varva kex, ostkräm, färska hallon och sylt i burkar eller glas. Garnera med färska hallon på toppen.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt