Rostade pumpa med örtolja
Rostad pumpa
- 1 kg pumpa - gärna olika sorter
- 1 msk olivolja
- 1 vitlök - hel
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
Örtolja
- 0,75 dl vitlöksolja
- 3 msk örter - finhackade
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°.
-
Skölj och torka pumpan. Dela, kärna ur och skär pumpan i klyftor. Pensla klyftorna med hälften av olivoljan och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
-
Skär av toppen av vitlöken, pensla med resten av olivoljan och lägg den på plåten med pumpan. Salta och peppra. Rosta pumpa och vitlök mitt i ugnen ca 25 min eller tills pumpan är helt mjuk.
-
Värm vitlöksoljan i en kastrull. Tillsätt örterna och koka ca 30 sekunder. Servera oljan till den rostade pumpan och vitlöken.