New York Cheesecake

Recept på New York cheesecake. En amerikansk cheesecake med få ingredienser gör denna kaka till en lättbakad favorit. Krämig och med härligt crunch i kanterna.
Allt om Mat

Cheesecake botten

  • 12 grahamskex - eller digestivekex
  • 75 g smör
  • 3 msk strösocker

Fyllning

  • 2 pkt naturell färskost - (à 200 g)
  • 1 burk kondenserad mjölk - (397 g)
  • 3 ägg
  • 1 citron

Garnering

  • hallon - el andra färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kex och socker. Täck botten och kanter på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  2. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 8 min. Sänk ugnstemperaturen till 150°.

  3. Rör färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Pressa saften ur citronen, mät till ca 0,5 dl. Vispa ner skal och saft i smeten.

  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna i formen innan den lossas och garneras med färska bär och citronmeliss.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!