Nektaringlasspinne

Nektariner är så goda att äta som de är att man ofta glömmer att använda dem i desserter och bakning. Men i den här snabbgjorda glassparfaiten kommer de verkligen till sin rätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 äggulor
  • 3 nektariner - mogna (ca 275 g)

Gör så här

  1. Kärna ur nektarinerna och mixa fruktköttet fint i en matberedare eller med mixerstav. Rör ner vaniljsockret.

  2. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt i en annan bunke. Vänd ner nektarinmoset i vispgrädden. Vänd sedan ner äggsmeten. Häll smeten i 10 små glas, gärna av plast. Stick ner en glasspinne i mitten av varje och frys minst 3 timmar.

  3. Lossa glassarna genom att doppa glaset i hett vatten ca 10 sekunder. Låt tina 10–15 min före serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!