Nektarin- och ingefärskaka

Nektarin- och ingefärskaka är en saftig och god kaka. Nektariner kan bytas ut mot plommon och tunt skivat äpple.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 175 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl vatten
  • 2 - 3 nektariner
  • 3 msk mandelspån

Tillbehör

  • grädde - vispad vaniljsås eller glass

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt vattnet.

  2. Halvera nektarinerna, kärna ur och skär dem i skivor.

  3. Bred ut hälften av smeten i en smord rund form, ca 1 1/2 liter. Lägg i hälften av nektarinerna. Bred över resten av smeten. Lägg resterande nektarinskivor på toppen. Strö över mandelspån.

  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kallna på galler och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!