Nattmacka med matjessill

Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 matjessillfiléer
  • 0,5 rödlök
  • 2 potatisar - kalla, kokta, skalade
  • 0,5 äpple - fast, urkärnat, syrligt
  • 0,5 paprika - röd eller grön
  • 2 msk ättiksgurka - finhackad
  • 25 g hasselnötter
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk dill - hackad
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald

Till servering

  • bröd
  • dillkvist

Gör så här

  1. Skär matjesfiléerna i små fina tärningar. Skala och hacka rödlöken fint, tärna potatisen, äpplet och skär paprikan i fina tärningar. 2.Hacka hasselnötterna grovt. Blanda creme fraiche med majonnäs och dill. Krydda med peppar och ev salt. Vänd ihop alla ingredienserna med hackade nötter och majonnässås.

  2. Häll upp i en skål och låt stå svalt ett par timmar före serveringen. Servera med tunna skivor grovt rågbröd. Garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!