15 min + 12 timmar i kylen + 30 min jäsning + 15 min i ugnen
Frukostbröd med aprikoser och valnötter – gör så här:
- Klipp aprikoserna i mindre bitar. Blanda aprikoser, jäst, mjöl, valnötter och salt. Rör ihop med vatten och honung i en bunke till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och ställ den i kylen över natten.
- Skrapa ut degen på en väl mjölad arbetsbänk. Dra ut degen till en lång rektangel, ca 20 x 40 cm. Vik sedan ihop den på längden.
- Pensla med vatten och strö på mjöl.
- Sätt ugnen på 275° och ställ in en plåt. Låt degen jäsa på arbetsbänken 20–30 min.
- Skär degen i mindre bitar och lägg dem på ett bakplåtspapper. Dra över papperet på den heta plåten.
- Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Kökstipset! Blandar du alla torra ingredienser i förväg i en fin burk så blir det ännu enklare att servera pinfärskt bröd.