Nattjästa frallor

00000

Recept på nattjästa frallor. Nygräddat hembakat bröd till frukost är bland det lyxigaste som finns. Degen går snabbt att förbereda kvällen före, och sedan får frallorna jäsa i kylen över natten.

För 10 frallor:

Ingredienser

25 g jäst
3 dl vatten
3,5 dl vetemjöl eller vetemjöl special (210 g)
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
0,75 dl russin

Garnering:

0,5 dl solrosfrön

Tillbehör:

färskost
avokado
smörgåskrasse

20 minuter + 40 minuter jäsning + tid i kyl + 20 minuter i ugn

Nattjästa frallor — gör så här:

  1. Smula ner jästen i vattnet och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en lös deg. Täck över bunken och låt jäsa i rumstemperatur ca 40 min. Rör gärna om några gånger under tiden. 
  2. Klä en bricka eller plåt med bakplåtspapper, kontrollera att den får plats i kylen. Klicka ut runda frallor av den lösa degen på papperet. Lättast går det med två blöta skedar.
  3. Strö solrosfrön över frallorna och täck dem med plastfolie. Ställ in i kylen över natten.
  4. Sätt ugnen på 250°. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler. Servera med färskost, avokado och smörgåskrasse.