Nattjästa frallor

Recept på nattjästa frallor. Nygräddat hembakat bröd till frukost är bland det lyxigaste som finns. Degen går snabbt att förbereda kvällen före, och sedan får frallorna jäsa i kylen över natten.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 3,5 dl vetemjöl - eller vetemjöl special (210 g)
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,75 dl russin

Garnering

  • 0,5 dl solrosfrön

Tillbehör

  • färskost
  • avokado
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Smula ner jästen i vattnet och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en lös deg. Täck över bunken och låt jäsa i rumstemperatur ca 40 min. Rör gärna om några gånger under tiden.

  2. Klä en bricka eller plåt med bakplåtspapper, kontrollera att den får plats i kylen. Klicka ut runda frallor av den lösa degen på papperet. Lättast går det med två blöta skedar.

  3. Strö solrosfrön över frallorna och täck dem med plastfolie. Ställ in i kylen över natten.

  4. Sätt ugnen på 250°. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler. Servera med färskost, avokado och smörgåskrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!