Nässelsufflé med laxsmör

Recept på nässelsufflé med laxsmör. Nässelsuffléer är en härlig förrätt under våren. De är lätta att tillaga eftersom de kan förberedas i god tid. Satsen kan även gräddas i en stor suffléform. Servera då smöret separat till.
Allt om Mat

Sufflé

  • 25 g smör - smält
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl standardmjölk
  • 2 dl nässlor - förvällda, avrunna och hackade (120 g)
  • 2 msk parmesan - finriven
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 frukostägg - vita och gula för sig

Laxsmör

  • 50 g kallrökt lax
  • 50 g smör - mjukt
  • 1 tsk pepparrot - från tub

Gör så här

  1. Smörj 6 portionsformar med smör.

  2. Laxsmör: Finhacka laxen och blanda väl med smör och pepparrot. Fördela det i 6 klickar på ett fat. Ställ det kallt.

  3. Smält smöret till sufflésmeten i en kastrull. Tillsätt mjölet, späd lite i taget med mjölken under kraftig vispning. Ta kastrullen från plattan.

  4. Rör i nässlor, parmesanost salt och peppar. Blanda i gulorna, en i taget. Hit kan förberedas.

  5. Sätt ugnen på 175°.

  6. Vispa vitorna till hårt skum . Vänd ned dem i smeten. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter.

  7. Servera suffléerna direkt med en klick laxsmör ovanpå.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!