Recept på nässelsufflé med laxsmör. Nässelsuffléer är en härlig förrätt under våren. De är lätta att tillaga eftersom de kan förberedas i god tid. Satsen kan även gräddas i en stor suffléform. Servera då smöret separat till.

För 6 små suffléformar

Ingredienser

Sufflé

25 g smör, smält
1 msk vetemjöl
1 dl standardmjölk
2 dl nässlor förvällda, avrunna och hackade (120 g)
2 msk parmesanost finriven
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
2 frukostägg vita och gula för sig

Laxsmör

50 g kallrökt lax
50 g smör mjukt
1 tsk pepparrot från tub

Nässelsufflé med laxsmör – gör så här:

  1. Smörj 6 portionsformar med smör.
  2. Laxsmör: Finhacka laxen och blanda väl med smör och pepparrot. Fördela det i 6 klickar på ett fat. Ställ det kallt.
  3. Smält smöret till sufflésmeten i en kastrull. Tillsätt mjölet, späd lite i taget med mjölken under kraftig vispning. Ta kastrullen från plattan.
  4. Rör i nässlor, parmesanost salt och peppar. Blanda i gulorna, en i taget. Hit kan förberedas.
  5. Sätt ugnen på 175°.
  6. Vispa vitorna till hårt skum . Vänd ned dem i smeten. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter.
  7. Servera suffléerna direkt med en klick laxsmör ovanpå.