Nässelsoppa

Recept på en god och lättlagad nässelsoppa. En klick creme fraiche på slutet både lyfter och rundar av soppan.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1 gräslök - knippa (ca 25 g)
  • 4 l nässlor - nyplockade
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl crème fraiche

Pocherade ägg

  • 1 l vatten
  • 0,5 msk ättiksprit - 12 %
  • 0,5 msk salt

Tillbehör

  • 1 pkt bacon
  • 4 pocherade ägg

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Grovhacka gräslöken. Rensa och och grovhacka nässlorna.

  2. Fräs lök, gräslök och nässlor i smör 2–3 min under omrörning. Kör blandningen i matberedare till slät konsistens. Späd ev med lite vatten om det behövs.

  3. Häll tillbaka mixen i grytan. Blanda ner mjölet. Tillsätt resten av vattnet och smula över buljongtärningarna.

  4. Låt soppan sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt. Vispa ner creme fraiche. Värm soppan före servering.

    Foto: Holger Edström

    God och lättlagad nässelsoppa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!