Nässelsmör

Nässelsmöret passar lika bra till grillad lax eller kyckling som till lättkokta primörer eller i bakpotatis.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 dl nässlor - förvällda och finhackade (15g)
  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 1 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Krama ur all vätska ur nässlorna.

  2. Rör smöret smidigt, gärna med elvisp.

  3. Tillsätt nässlorna och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!