Nässelomeletter med rom och rödlök

Servera de små omeletterna som förrätt med rostat bröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl nässlor - förvällda och finhackade
  • 3 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 3 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 2 msk smör

Tillbehör

  • 100 g löjrom - eller annan rom
  • 0,5 rödlök
  • 50 g grönsallad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 citron

Gör så här

  1. Krama ur all vätska ur nässlorna. Vispa upp äggen. Tillsätt nässlor, grädde, vatten och salt.

  2. Hetta upp lite av smöret i en liten stekpanna. Häll ca 1/2 dl av smeten i pannan och vippa den så att smeten blir en en tunn omelett. Stek ca 2 min.

  3. Låt omeletten försiktigt glida ner på ett smörgåspapper och låt kallna. Stek resten av smeten till ytterligare 5 omeletter.

  4. Låt eventuellt rommen rinna av i en sil. Skala och finhacka löken. Rulla ihop omeletterna. Fördela sallad, omeletter, rom, lök och creme fraiche på tallrikarna. Krydda med peppar. Servera med en citronklyfta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!