00000

Servera de små omeletterna som förrätt med rostat bröd.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 dl nässlor förvällda och finhackade
3 ägg
2 msk vispgrädde
3 msk vatten
2 krm salt
2 msk smör

Tillbehör:

100 g löjrom eller annan rom
0,5 rödlök
50 g grönsallad
1 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar nymald
1 citron

1. Krama ur all vätska ur nässlorna. Vispa upp äggen. Tillsätt nässlor, grädde, vatten och salt.
2. Hetta upp lite av smöret i en liten stekpanna. Häll ca 1/2 dl av smeten i pannan och vippa den så att smeten blir en en tunn omelett. Stek ca 2 min.
3. Låt omeletten försiktigt glida ner på ett smörgåspapper och låt kallna. Stek resten av smeten till ytterligare 5 omeletter.
4. Låt eventuellt rommen rinna av i en sil. Skala och finhacka löken. Rulla ihop omeletterna. Fördela sallad, omeletter, rom, lök och creme fraiche på tallrikarna. Krydda med peppar. Servera med en citronklyfta.

Fler recept med: Ägg och mejeri, Frukost, Övrigt