00000

Nässelomelett med ricotta och parmesan äter vi gärna som vårfrukost med du kan byta ut nässlorna mot kirskål eller babyspenat. Servera gärna med rostat surdegsbröd.

För 1 person:

Ingredienser

2 ägg
3 msk vatten
2 msk gräslök, hackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 msk olivolja

Topping:

1 liter nässelblad, späda
1 vitlöksklyfta
0,5 msk olivolja
2 krm flingsalt
3 msk ricottaost
1 msk parmesanost, riven
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter

Nässelomelett med ricotta och parmesan – gör så här:

  1. Topping: Rensa och skölj nässlorna. Skala och hacka vitlöken.
  2. Stek nässlorna hastigt i olja så att de mjuknar och sjunker ihop. Låt vitlöken fräsa med ca 1 minut. Strö på flingsalt och ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, gräslök, salt och peppar. Häll smeten i en liten stekpanna med olja och stek på medelvärme ca 5 min. Dra med stekspaden mot mitten ett par gånger och vicka pannan så att äggsmeten rinner ner.
  4. Lägg nässlor, ricotta och parmesan på omeletten. Strö över peppar.