00000

Nässel- och ramslökssoppa med ägg är sköna gröna smaker. Ramslök trivs bra ihop med nässlor. Koka gärna små fina vaktelägg att lägga i soppan.  

För 4 personer som förrätt:

Ingredienser

50 g nässlor, (ca 8 dl)
2 schalottenlökar
5 dl vatten, + 1 msk
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin, torrt
1 hönsbuljongtärning
1 msk majsstärkelse, Maizena
20 ramslöksblad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

4 kokta hönsägg, eller 8 kokta vaktelägg

20 minuter

Nässel- och ramslökssoppa med ägg – gör så här:

  1. Rensa och skölj nässlorna. Skala och finhacka löken. Lägg nässlor och lök i en gryta.
  2. Tillsätt 5 dl vatten, grädde och vin. Tillsätt buljongtärningen. Låt koka upp. Blanda majsstärkelse och 1 msk vatten. Vispa ner redningen i soppan, koka 3 min.
  3. Ta grytan från värmen och tillsätt ramslöken. Mixa till en slät soppa. Krydda med salt och peppar. Servera med ägg.

 

Fler recept med: Fest, Förrätter, Soppa