Nässel- och dillpesto

Recept på nässel- och dillpesto. Får du inte tag på färska nässlor kan du använda färsk spenat.
Mattias Larsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 25 g nässlor - riktigt späda och väl sköljda
  • 25 g västerbottensost
  • 50 g sötmandel - skalad
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 msk dill - finhackad
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 tsk flädersaft - konc
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hacka nässlorna lätt och lägg i en matberedare. Riv ner osten och tillsätt resterande ingredienser.

  2. Mixa till en grynig pesto. Krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!