Nasi goreng med quorn (vegetarisk!)

Recept på Nasi goreng med quorn. Nasi goreng är en klassisk indonesisk rätt. Här är en vegetarisk variant.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 påse quornbitar - frysta (300 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl ketjap manis - (indonesisk soja)
  • 400 g vitkål
  • 2 knippor salladslök
  • 9 dl ris - kokt, gärna jasmin
  • 3 ägg
  • 1 dl rostad lök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Blanda quornbitarna med vitlök och soja och marinera ca 10 min.

  2. Finstrimla vitkålen. Ansa och skär salladslöken i ca 3 cm långa bitar.

  3. Stek quornbitarna i 2 msk olja ca 2 min. Tillsätt kål och salladslök (spara eventuellt lite till garnering) och stek ytterligare ca 5 min. Vänd ner riset och stek ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Vispa upp äggen och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Häll smeten i pannan och rör om ca 2 min, tills äggen nätt och jämnt stelnat.

  5. Strö rostad lök och salladslök över nasi gorengen och servera med extra ketjap manis.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!