Nasi goreng med quorn (vegetarisk!)

00000

Recept på Nasi goreng med quorn. Nasi goreng är en klassisk indonesisk rätt. Här är en vegetarisk variant.

För 4 personer:

Ingredienser

1 påse quornbitar frysta (300 g)
2 vitlöksklyftor
0,5 dl ketjap manis (indonesisk soja)
400 g vitkål
2 knippor salladslök
9 dl ris kokt, gärna jasmin
3 ägg
1 dl rostad lök
olivolja, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Vegetarisk nasi goreng med quorn — gör så här:

  1. Skala och finhacka vitlöken. Blanda quornbitarna med vitlök och soja och marinera ca 10 min.
  2. Finstrimla vitkålen. Ansa och skär salladslöken i ca 3 cm långa bitar.
  3. Stek quornbitarna i 2 msk olja ca 2 min. Tillsätt kål och salladslök (spara eventuellt lite till garnering) och stek ytterligare ca 5 min. Vänd ner riset och stek ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Vispa upp äggen och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Häll smeten i pannan och rör om ca 2 min, tills äggen nätt och jämnt stelnat.
  5. Strö rostad lök och salladslök över nasi gorengen och servera med extra ketjap manis.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego