00000

Nasi goreng med kyckling är inspirerad av en klassisk nasi goreng. Stekt kycklingkött finns i kyldisken av olika märken och med olika smaksättningar. 

För 4 personer:

Ingredienser

4 grönkålsblad
1 röd paprika
400 g kycklingkött, stekt
8 dl ris, kokt
1 tsk curry
4 msk katjap manis, (indonesisk soja)
4 ägg
1 kruka koriander
rapsolja, salt

15 minuter

Nasi goreng med kyckling – gör så här:

  1. Strimla grönkålen. Kärna ur och strimla paprikan.  Strimla kycklingköttet.
  2. Stek grönkål, paprika och kyckling i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt ris och curry och vänd runt så att riset blir varmt. Krydda med 1 tsk salt.
  3. Häll över katjap manis och lägg upp nasi gorengen på tallrikar. Stek äggen i 1 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm curry. Lägg äggen på tallrikarna. Toppa med koriander och servera.