Nasi goreng med kyckling

Nasi goreng med kyckling är inspirerad av en klassisk nasi goreng. Stekt kycklingkött finns i kyldisken av olika märken och med olika smaksättningar. 
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 grönkålsblad
  • 1 röd paprika
  • 400 g kycklingkött - stekt
  • 8 dl ris - kokt
  • 1 tsk curry
  • 4 msk katjap manis - (indonesisk soja)
  • 4 ägg
  • 1 kruka koriander
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Strimla grönkålen. Kärna ur och strimla paprikan.  Strimla kycklingköttet.

  2. Stek grönkål, paprika och kyckling i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt ris och curry och vänd runt så att riset blir varmt. Krydda med 1 tsk salt.

  3. Häll över katjap manis och lägg upp nasi gorengen på tallrikar. Stek äggen i 1 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm curry. Lägg äggen på tallrikarna. Toppa med koriander och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!