Nasi goreng – en god och enkel rätt från Asien

Nasi Goreng betyder stekt ris. Rätten serveras med fläskkött, kyckling eller räkor eller en blandning av alltihop. Den blir ganska het.

Nasi goreng – recept

  1. Blanda det kokta riset med soja och tomatpuré.
  2. Hacka lök, chili, vitlök och grönsakerna och ställ åt sidan.
  3. Stek kött eller kyckling i oljan tills de nästan är färdiga.
    Tillsätt löken, chili, grönsakerna och salt. Stek tills grönsakerna är färdiga, tillsätt riset och vänd runt tills allt är varmt. Tillsätt peppar och ev mer salt.
  4. Vill du ha ägg med så vispa äggen skummigt med 1 krm salt. Stek blandningen 1-2 min som en omelett, vänd och stek kort på andra sidan. Omeletten rullas sedan och skäres i tunna skivor som blandas ner i den färdiga rätten.

Recept från