3.83.83.83.83.8

Naanbröd med vitlök och koriander är godast nygräddade, men de kan frysas och värmas i mikro. Välj att göra bröden med vitlök eller bara med smält smör. De kan också användas till naanbrödspizza.

För 10 bröd:

Ingredienser

1 liter vetemjöl, (600 g)
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl vatten
3 dl mjölk
1,5 tsk torrjäst
1 msk honung, flytande

Pensling:

50 g smör
2 vitlöksklyftor
2 msk koriander, hackad
1 msk rödlök, hackad, ev
2 tsk nigellafrö

20 minuter + 30  minuter + 10 minuter jästid + tid att grädda

Naanbröd med vitlök och koriander – gör så här:

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Värm vattnet till 45°. Värm mjölken till 37°. Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt honung och mjölk.
  2. Blanda ner nästan allt mjöl i mjölkblandningen och arbeta för hand eller med elvispens degkrokar till en mjuk, slät deg. Arbeta in det sista mjölet tills degen blir smidig, men inte för fast. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 10 bitar och kavla ut dem till ca 20 cm stora rundlar. Täck med bakduk och låt jäsa 10–20 min. Stek å varje sida. Täck bröden med bakdukar. Fortsätt kavla och stek om vartannat.
  4. Smält smöret. Skala och finhacka vitlöken och låt den fräsa i smöret 2–3 min utan att den får färg. Tillsätt koriander och eventuellt rödlök. Pensla bröden med smöret precis innan de serveras. Strö på nigellafrö.

 

 

Fler recept med: Bakning, Indiskt, Matbröd