4.34.34.34.34.3

Naanbröd är ett typiskt inslag på det indiska middagsbordet. Den platta formen är perfekt att skopa upp maten med.

För 12 bröd:

Ingredienser

1 ägg
1 dl yoghurt, naturell
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 tsk strösocker
0,5 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst
2 dl mjölk
8,5 dl vetemjöl, + 1/2 dl
0,5 dl sesamfrön, svarta

30 minuter + 2 1/2 timme jäsning

Naanbröd – gör så här:

  1. Vispa upp ägget med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver och jäst i en skål.
  2. Värm mjölken till 45°och blanda först ner 1/2 dl mjölk. Tillsätt 8 1/2 dl mjöl och därefter resterande mjölk lite i taget. Arbeta kraftigt till en mjuk, smidig deg som inte kladdar.
  3. Pensla degen med olja, täck ­skålen med fuktig handduk och låt jäsa ca 2 1/2 timme.
  4. Sätt ugnen på grill och högsta värme och smörj två plåtar.
  5. Knåda degen 2–3 min. Dela den i 12 bitar. Kavla ut till ovala kakor på mjölat bakbord. Låt jäsa ca 20 min under bakduk. Spraya ev med vatten, strö över sesamfrön. Grädda på en plåt i taget högt upp i ugnen ca 3 min på ena sidan och ca 1 1/2 min på andra.

 

Fler recept med: Bakning, Indiskt, Matbröd