30 minuter + 2 1/2 timme jäsning
Naanbröd – gör så här:
- Vispa upp ägget med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver och jäst i en skål.
- Värm mjölken till 45°och blanda först ner 1/2 dl mjölk. Tillsätt 8 1/2 dl mjöl och därefter resterande mjölk lite i taget. Arbeta kraftigt till en mjuk, smidig deg som inte kladdar.
- Pensla degen med olja, täck skålen med fuktig handduk och låt jäsa ca 2 1/2 timme.
- Sätt ugnen på grill och högsta värme och smörj två plåtar.
- Knåda degen 2–3 min. Dela den i 12 bitar. Kavla ut till ovala kakor på mjölat bakbord. Låt jäsa ca 20 min under bakduk. Spraya ev med vatten, strö över sesamfrön. Grädda på en plåt i taget högt upp i ugnen ca 3 min på ena sidan och ca 1 1/2 min på andra.