Myntasallad med granatäpple och valnötter

Päron och mint är en klassisk kombination. Här möts de i en läcker sallad.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 1 knippe vit sparris - (250 g]
  • 100 g sockerärter
  • 1 dl grönmyntablad
  • 50 g rucola
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 1 bit gurka - (10 cm)
  • 2 päron
  • 1 granatäpple
  • 50 g valnötter
  • 1 tsk flingsalt

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • ev vatten

Gör så här

  1. Dressing: Vispa ihop senap, vinäger och socker. Droppa i oljan under vispning. Vispa i grädden, salta och peppra. Späd eventuellt med några droppar vatten.

  2. Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten 5–10 min, beroende på sparrisens tjocklek. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt sparris och sockerärter rinna av. Blanda mynta och rucola. Strimla isbergssalladen. Skiva gurkan. Kärna ur och klyfta päronen. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna.

  3. Varva grönsaker, gröna blad och päron på ett stort fat. Strö på granatäppelkärnor, valnötter och flingsalt. Ringla över dressingen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!