Myntasallad med bondbönor

Servera gärna salladen med ett gott bröd och färskost.

30 min

Myntasallad med bondbönor

1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och låt svalna.
2. Koka bönorna i lättsaltat vatten 2 min.
3. Skölj och grovtärna gurkan. Ansa och strimla salladslöken fint. Skölj tomaterna. Halvera och kärna ur avokadorna, gröp ur och klyfta. Grovhacka mynta och persilja.
4. Skrubba citronerna i ljummet vatten. Riv skalet från den ena. Pressa ut totalt 5 msk saft från båda. Vispa ihop skal, 4 msk citronsaft, 2 msk olja, 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar.
5. Lägg  matvete, gurka, salladslök, tomater och bönor i en stor skål. Häll över dressingen och blanda. Tillsätt salladsblad och örter.
6. Vispa ihop yoghurt, honung, 1 msk citronsaft och 1/2 tsk salt.
7. Servera salladen med yoghurtdressingen.

Recept från /LagaLätt