30 min
Myntasallad med bondbönor
- Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och låt svalna.
- Koka bönorna i lättsaltat vatten 2 min.
- Skölj och grovtärna gurkan. Ansa och strimla salladslöken fint. Skölj tomaterna. Halvera och kärna ur avokadorna, gröp ur och klyfta. Grovhacka mynta och persilja.
- Skrubba citronerna i ljummet vatten. Riv skalet från den ena. Pressa ut totalt 5 msk saft från båda. Vispa ihop skal, 4 msk citronsaft, 2 msk olja, 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar.
- Lägg matvete, gurka, salladslök, tomater och bönor i en stor skål. Häll över dressingen och blanda. Tillsätt salladsblad och örter.
- Vispa ihop yoghurt, honung, 1 msk citronsaft och 1/2 tsk salt.
- Servera salladen med yoghurtdressingen.