00000

Servera gärna salladen med ett gott bröd och färskost.

För 4 portioner

Ingredienser

2 dl matvete
4 dl skalade bondbönor alt edamamebönör (finns även frysta)
1 linte gurka
1 knippa salladslök
12 körsbärstomater på kvist
2 avokador
1 kruka mynta
1 kruka bladpersilja
2 citroner, gärna ekologiska
1 salladshuvud
2 dl turkisk yoghurt
1 msk flytande honung
kallpressad rapsolja
flingsalt + nymald svartpeppar + salt

30 min

Myntasallad med bondbönor

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och låt svalna.
  2. Koka bönorna i lättsaltat vatten 2 min.
  3. Skölj och grovtärna gurkan. Ansa och strimla salladslöken fint. Skölj tomaterna. Halvera och kärna ur avokadorna, gröp ur och klyfta. Grovhacka mynta och persilja.
  4. Skrubba citronerna i ljummet vatten. Riv skalet från den ena. Pressa ut totalt 5 msk saft från båda. Vispa ihop skal, 4 msk citronsaft, 2 msk olja, 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar.
  5. Lägg  matvete, gurka, salladslök, tomater och bönor i en stor skål. Häll över dressingen och blanda. Tillsätt salladsblad och örter.
  6. Vispa ihop yoghurt, honung, 1 msk citronsaft och 1/2 tsk salt.
  7. Servera salladen med yoghurtdressingen.