Myntagelé

Klassiskt tillbehör till lamm, särskilt god till Öströös lammgryta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 dl äppeljuice - (osötad) drickfärdig
  • 0,5 dl mynta - torkad
  • 2 dl vitvinsvinäger - (40 g)
  • 1 påse melatin - gult
  • 9 dl strösocker

Ingredienser

  • ev grön hushållsfärg

Gör så här

  1. Koka upp äppeljuice, vinäger och mynta. Dra kastrullen från värmen och låt stå och dra ca 5 min. Sila bort myntan.

  2. Koka upp igen och vispa i melatinet. Låt koka 1 minut. Tillsätt socker, koka ytterligare 1 minut. Skumma. Färga ev gelén svagt grön med hushållsfärg. Häll upp på rena burkar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!