Mynta- och kardemummadrink

Mynta- och kardemummadrink är en indiskt smaksatt drink med ­vodka och kardemumma som påminner om Ernest Hemingways kubanska favoritdrink Mojito.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 cl vodka
  • 3 cl citron - pressad
  • 3 cl myntalag
  • is - krossad

Myntalag, ca 2 dl

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 dl myntakvistar - löst packade

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Myntalag: Koka upp socker, vatten, kardemumma och mynta. Låt kallna. Sila.

  2. Skaka vodka, citronsaft och mynta- och kardemummalag med is. Sila upp i glas. Garnera med mynta. Alkoholfri görs på samma sätt men med soda i stället för vodka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!