Mynta Fizz

Mynta Fizz är en alkoholfri drink. Mynta och citron är en frisk kombination. Vill du tillsätta alkohol ­passar gin fint, men då kan du öka mängden sockerlag något. Äggvitan gör att du får ett härligt skum på toppen, men den går förstås att hoppa över.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 dl myntablad
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl citron - pressad
  • 1 äggvita
  • 1,5 dl sodavatten

Gör så här

  1. Koka socker och vatten till en simmig lag. Låt kallna.

  2. Stöt myntan med sockerlagen och häll över i en burk eller flaska med tättslutande lock. Knäck ägget och separera vitan från gulan. Lägg äggvitan i en burk med lock.

  3. Häll myntasockerlagen i en shaker. Tillsätt citronsaft och äggvita. Skaka och häll upp i glas. Toppa med soda och ­servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!