Mustig vinterglögg

Gör din egen glögg och värm dig efter en frisk vinterpromenad. Mustiga smaker med kryddor.

Glögg

  • 4 kardemummakapslar
  • 1 flaska rött vin - (75 cl)
  • 2 dl rött portvin
  • 4 kanelstänger
  • 2 stjärnanis
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 dl råsocker

Tillbehör

  • 6 kumquats
  • 2 dl russin
  • 2 dl sötmandel - skållad

Gör så här

  1. Krossa kardemummakapslarna något så att de spricker. Häll alla ingredienser i en kastrull, låt allting få ett snabbt uppkok.

  2. Låt stå och dra ca 1 timme. Sila.

  3. Värm glöggen igen och servera med skivade kumquats, russin och mandlar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!