1. Skala morot, lök och selleri, skär och hacka i små tärningar. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs grönsakerna under omrörning 2-3 min. Tillsätt tomatpuré, peppar och vetemjöl, rör runt så att allt blandas
väl. Häll i vattnet lite i taget under omrörning.
2. Tillsätt fond och rödvin. Låt såsen sjuda utan lock i ca 30 min. Sila såsen och smaka av med soja och madeira.
Mustig kycklingsås
En mustig sås som kan förberedas dagen innan och som också passar till gås och kalkon.
För 6 person(er)
Ingredienser
1 | morot |
1 | gul lök |
75 g | rotselleri |
2 msk | smör |
1 msk | tomatpuré |
0,5 tsk | svartpeppar, nymald |
4 msk | vetemjöl |
8 dl | vatten |
1 dl | kalvfond, koncentrerad |
3 dl | rött vin |
1 msk | kinesisk soja |
0,5 dl | madeira |