I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

4.24.24.24.24.2

Smarrig höstgryta på högrev, palsternacka och rotselleri.

För 4

Ingredienser

700 g högrev
7 dl vatten
0,5 dl Bong Touch of Taste Kalvfond
1 gul lök
3 morot
100 g rotselleri
100 g palsternacka
1 g vitpepparkorn
6 lagerblad

Mustig köttgryta med rotfrukter – gör så här:

  1. Skär köttet i 3x3cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta. Häll på kalvfond och vatten så att det täcker köttet.
  2. Koka upp och tag bort skummet , koka sedan på svag värme i ca ½ timme
  3. Skala lök, morötter och rotselleri och skär dem i skivor.
  4. Lägg i grönsakerna i grytan tillsammans med vitpeppar och lagerblad.
  5. Låt koka vidare i en ½ timme eller tills köttbitarna är mjuka.
  6. Avsluta med att smaksätta med kalvfond och nymalen svartpeppar. Servera med kokt potatis.

 

SE ÄVEN: Läckraste grytorna med högrev