50 minuter + 2 timmars koktid
Kalops – gör så här:
- Skär högreven i bitar, ca 2 x 2 cm.Skala och skiva 2 morötter och 2 lökar. Bryn kött, morötter och lök i olja i omgångar tills det fått fin färg. Krydda med 2 tsk salt och 1 tsk peppar. Lägg över i en gryta. Häll över vatten så att det knappt täcker. Låt koka upp. Skumma väl, tillsätt kryddpeppar och lagerblad.
- Låt kalopsen sjuda under lock 1 1/2–2 timmar, tills köttet är riktigt mört.
- Rödbetor: Koka rödbetorna i saltat vatten ca 40 min, tills de är genommjuka. Spola dem i kallt vatten och dra av skalet. Skär rödbetorna i klyftor. Koka upp samtliga ingredienser till lagen och lägg ner rödbetorna. Låt kallna.
- Sila över skyn från köttet i en kastrull. Plocka bort fett och senor från köttet.
- Koka upp skyn och låt den koka ihop tills hälften återstår. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Vispa ner redningen i skyn. Lägg ner det plockade köttet i såsen och koka upp igen. Krydda med salt och kyl därefter ner kalopsen.
- Koka upp kalopsen när den ska serveras. Skala och skär 2 morötter och 2 lökar i skivor. Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 min. Servera kalopsen med rödbetor och kokt potatis.
ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.