Musslor med grönt

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk musslor - i vatten, 250 g avrunnen vikt
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 200 g purjolök
  • 150 g spenat - färsk
  • 250 g cocktailtomater
  • 280 g spaghetti
  • 1 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • persilja - finhackad

Gör så här

  1. Häll av musslorna i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt.

  2. Ansa och dela haricots verts och blanda dem i en skål med olivolja och vitlök.

  3. Ansa och strimla purjolök. Skölj och skär eventuellt spenaten i mindre bitar om den är stor. Dela cocktailtomaterna. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och blanda med olja. Lägg upp på ett varmt uppläggningsfat.

  4. Hetta upp en stor stekpanna och fräs haricots vertbland-ingen på medelvärme ca 3 min. Blanda ner purjolök och fräs ca 1 minut. Blanda ner spenaten, låt den precis bli mjuk, ca 1/2 min. Krydda med salt och peppar och lägg upp på pastan.

  5. Lägg ner musslor och tomater i den heta stekpannan och låt det bli varmt ca 1/2 min. Fördela det på pastan och strö över finhackad persilja. Servera med färskriven parmesan. Ca 420 kcal per portion, 21 g protein, 11 g fett, 59 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!