Musslor med fänkål

Se till att köpa ett riktigt gott bröd som du kan suga upp den varma goda buljongen med.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Musslor med fänkål

  • 2 nät blåmusslor - (à 1 kilo)
  • 1 morot
  • 3 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm paprikapulver - rökt
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 2 msk bladpersilja

Tillbehör

  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Borsta musslorna rena under kallt vatten och dra bort skägget. Kontrollera att alla musslor lever genom att knacka dem i bänken. Kasta de som inte sluter sig.

  2. Skala morötter, lök och vitlök. Ansa fänkålen. Skär morötterna i tändsticksstora strimlor. Skär lök, vitlök och fänkål i tunna skivor. Fräs allt i olja med paprikapulver.

  3. Häll på vin och grädde. Tillsätt salt och koka upp. Lägg i musslor, blanda om och lägg på ett lock. Låt koka ca 8 min. Skaka om kastrullen någon gång under koktiden. Släng bort de musslor som inte öppnat sig. Tillsätt persilja.

  4. Ös upp musslor och buljong i varma tallrikar. Servera bröd till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!