Musslor med bacon, tomat och oregano

Recept på musslor med bacon, tomat och oregano. Det här är en variant på klassiska rätten moules marinières med knaperstekt bacon som extra krydda. Ett gott bröd att doppa i det goda spadet är ett måste!

Gör så här:

  1. Finhacka baconet och stek det knaprigt i stekpanna. Lägg över på hushållspapper och låt fettet rinna av.
  2. Skär tomaterna i halvor, gröp ut kärnhusen. Skär dem sedan i mindre bitar. Plocka hälften av oreganon. Ansa och strimla salladslöken.
  3. Skölj och tvätta musslorna. Skrapa bort ev snäckor och släng de musslor som inte sluter sig när du knackar dem mot bänken. Dra bort ev skägg som sticker ut ur musslans skal.
  4. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Fräs löken i rapsolja i en stor kastrull. Häll på vatten och blanda ner hälften av oreganon. Låt koka ihop 2-3 min.
  5. Häll ner de rengjorda musslorna i den stormkokande buljongen. Sätt på locket och koka tills musslorna öppnat sig, ca 4 min. Ta upp musslorna med hålslev.
  6. Sila buljongen och häll tillbaka den i kastrullen (detta för att få bort eventuell sand). Tillsätt crème fraiche och koka ihop buljongen ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka musslorna och låt dem bli varma.
  7. Strössla bacon, tomater, oregano och lök över musslorna och ät dem varma med ett ljust surdegsbröd.

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets favoriter till ditt musselkok: Snygg kastrull med lock!

Recept från