Musslor i tomat med chorizo

Färska musslor som säljs i nätpåsar är redan borstade så de behövs bara sköljas och borstas lätt men det viktigaste är att kontrollera att musslorna lever. När väl detta är gjort går middagen på mindre än en kvart.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 påsar musslor - färska (2 kilo)
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök - finhackad
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad, stor
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 6 dl vatten
  • 100 g chorizo - tunt skuren
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skölj och borsta eller skrapa musslorna i rinnande vatten. Kasta bort alla musslor med trasiga skal och sådana som inte sluter sig när du knackar på skalet.

  2. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs lök och vitlök ca 1 minut. Häll på krossade tomater och vatten och koka upp.

  3. Häll snabbt i alla musslor i den kokande soppan och lägg på lock. Låt koka ca 5 minuter och blanda om någon gång under tiden. Dra av från värmen och låt stå ca 5 minuter.

  4. Stek tunna skivor chorizo på medelgod värme tills de blir knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Ta upp musslorna med hålslev och smaksätt soppan med grädde, salt och peppar. Plocka ur de flesta musslorna ur sina skal. Fördela musslorna i sopptallrikar. Häll på het soppa och strö knaperstekt chorizo över. Dekorera med musslor med skalet kvar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!