Musslor i kokosmjölk- buljong med chili och koriander

Recept på musslor i kokosmjölk- buljong med chili  och koriander. En kryddig currypasta ger extra sting till krämig kokosmjölkbuljong. Variera rätten med kyckling och/eller skaldjur.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 påse blåmusslor - (ca 1 kilo)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk currypasta - röd eller grön
  • 2 kokosmjölk - förp. krämig
  • 1 tsk salt
  • 3 msk korianderblad

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem.

  2. Fräs löken mjuk i oljan i en gryta 3–4 min. Tillsätt chili och currypasta och fräs ca 1 minut. Tillsätt vatten och koka upp.

  3. Lägg i musslorna. Koka dem på högsta värme under lock ca 7 min. Skaka grytan 1–2 gånger under tiden. Ta upp musslorna i en stor skål. Kasta de som inte  öppnar sig.

  4. Koka upp spadet och häll  i kokosmjölken under omrörning. Koka utan lock 2–3 min. Smaka av med salt.

  5. Fördela spadet över musslorna. Garnera med koriander och servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!