Musselpasta med aubergine och parmesan

Recept på musselpasta med aubergine och parmesan. Frysta kokta musslor är enkelt att ta fram och blanda i en pasta. Påsen innehåller även god musselbuljong. Servera gärna en sallad till.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g pasta
800 g blåmusslor frysta, med skal
1 aubergine (ca 300 g)
3 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin torrt eller 1 msk vitvinsvinäger
1 dl vispgrädde
2 tsk chiliflakes
1 kruka basilika
1 dl parmesanost riven
salt, smör

25 minuter

Musselpasta med aubergine och parmesan – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Halvera och skiva auberginen. Blanda den med 1 tsk salt. Låt stå ca 10 min.
  2. Stek auberginen i 2 msk smör i en gryta tills den får fin färg,
    ca 5 min.
  3. Skala och pressa ner vitlöken och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt vin eller vinäger, grädde och chiliflakes. Lägg i musslorna. Låt koka under lock ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt.
  4. Blanda ner den kokta pastan. Strö över repad basilika och -parmesan och servera.