00000

Klassiska franska smaker: vitlök och musslor, här serverade i sitt skal. Röran kan förberedas och försiktigt värmas strax före servering.

För 6 person(er)

Ingredienser

Musselkok:

500 g blåmusslor
1 vitlök, 2 st finhackade klyftor
1 msk smör
2 dl torrt vitt vin
1 persiljekvist

Musselkräm:

1 msk crème fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl bladpersilja, hackad
1 msk musselspad
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

1. Musselkok: Skrubba musslorna rena. Kasta dem som inte stänger sig när du knackar dem mot diskbänken. Kasta även de trasiga.
2. Fräs vitlök i smör i en stor gryta. Häll på vinet och låt koka upp. Lägg i musslorna och persiljekvisten. Koka under lock några minuter eller tills musslorna öppnat sig. Låt musslorna svalna men kasta bort dem som inte öppnat sig.
3. Koka ihop musselspadet i ca 5 min utan lock. Sila spadet.
4. Ta musslorna ur sitt skal. Mixa snabbt ihop musslor, creme fraiche, vitlök och persilja i en matberedare. Smaka av med musselspad, salt och peppar. Fördela röran i musselskalen och servera.

Fler recept med: Förrätter, Övrigt, Skaldjur