Musselgryta – Mouclade curry rouge

Recept på mouclade curry rouge – musselgryta. Denna rätt går utmärkt att tillaga med endast en kokplatta. Frederik Zäll skapade den en junikväll när hans båt låg för ankare i Djurgårdskanalen.

Gör så här:

  1. Skölj och borsta musslorna noga. Släng de som är trasiga eller inte stänger sig när man knackar på dem. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Skala och skär moroten i tunna strimlor.
  2. Fräs musslorna i olja i en gryta tillsammans med vitlök, schalottenlök och morot.
  3. Häll på vinet. Blanda grädde och currypasta och häll över. Koka under lock tills musslorna öppnat sig, 3-5 min. Släng musslor som inte öppnat sig. Ställ grytan åt sidan med locket på.
  4. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  5. Finhacka örterna. Rör försiktigt ner dem i musselkoket.
  6. Låt pastan rinna av och lägg den på ett fat. Lägg på musslorna och häll såsen över.

Recept från