Musselgryta - Mouclade curry rouge

Recept på mouclade curry rouge - musselgryta. Denna rätt går utmärkt att tillaga med endast en kokplatta. Frederik Zäll skapade den en junikväll när hans båt låg för ankare i Djurgårdskanalen.
Allt om Mat
Mouclade curry rouge, recept på en enkel musselgryta.
Mouclade curry rouge, recept på en enkel musselgryta. Foto: Charlie Drevstam

Musselgryta

  • 1 kg blåmusslor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 schalottenlökar
  • 1 morot
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl vitt vin - torrt
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk currypasta - röd
  • 500 g pasta - färsk, gärna pappardelle
  • 1 kruka timjan
  • 1 knippe bladpersilja

Gör så här

  1. Skölj och borsta musslorna noga. Släng de som är trasiga eller inte stänger sig när man knackar på dem. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Skala och skär moroten i tunna strimlor.

  2. Fräs musslorna i olja i en gryta tillsammans med vitlök, schalottenlök och morot.

  3. Häll på vinet. Blanda grädde och currypasta och häll över. Koka under lock tills musslorna öppnat sig, 3-5 min. Släng musslor som inte öppnat sig. Ställ grytan åt sidan med locket på.

  4. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

  5. Finhacka örterna. Rör försiktigt ner dem i musselkoket.

  6. Låt pastan rinna av och lägg den på ett fat. Lägg på musslorna och häll såsen över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!