Müsliscones med filmjölk

Recept på müsliscones. En liten sats scones med filmjölk som går snabbt att göra. Goda som de är eller med lite ost och grönsaker.
Allt om Mat
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 1,5 dl müsli med frukt - + 2 msk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g smör - skuret i tärningar
  • 1 dl filmjölk - eller yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser.

  2. Lägg i smöret och smula sönder det med fingrarna i mjölblandningen.

  3. Blanda samman allt med fil eller yoghurt till en kladdig deg. Klicka ut den i 2 delar på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  4. Strö över lite müsli och forma till 2 runda kakor, ca 2 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ät dem ljumma.

  5. Ps. Här hittar du originalrecept på scones!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!