Müsliscones med filmjölk

Recept på müsliscones. En liten sats scones med filmjölk som går snabbt att göra. Goda som de är eller med lite ost och grönsaker.

För 2 personer

Ingredienser

1,5 dl müsli med frukt + 2 msk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör, skuret i tärningar
1 dl filmjölk eller yoghurt

Recept: Müsliscones med filmjölk

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Lägg i smöret och smula sönder det med fingrarna i mjölblandningen.
  3. Blanda samman allt med fil eller yoghurt till en kladdig deg. Klicka ut den i 2 delar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Strö över lite müsli och forma till 2 runda kakor, ca 2 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ät dem ljumma.

 

Ps. Här hittar du originalreceptet på scones!

 

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Bakning, Matbröd, Övrigt