Müslikakor

Recept på müslikakor. Knapriga på ytan men lite sega i mitten. Den nötiga kokossmaken kommer från kokosolja. Kakorna är både goda och nyttiga.

Ingredienser

  • 7 dl müsli - med nötter, frön och frukt (350 g)
  • 0,5 dl kokosolja - rumsvarm
  • 0,5 dl honung - flyande eller ljus sirap
  • 0,5 dl vatten - ljummet
  • 2 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 msk kokosflingor

Garnering

  • 1 msk kokosflingor - ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda kokosolja, honung eller sirap, vatten, äggvitor, salt och vaniljpulver.

  2. Häll i müsli och kokos, blanda väl. Låt smeten svälla ca 15 min.

  3. Ta upp små högar med ett matskedsmått. Lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Strö eventuellt på kokosen.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna. Förvara torrt. Kakorna håller ca 1 vecka. De går även bra att frysa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!