Müslikakor

3.63.63.63.63.6

Recept på müslikakor. Knapriga på ytan men lite sega i mitten. Den nötiga kokossmaken kommer från kokosolja. Kakorna är både goda och nyttiga.

För 32 kakor:

Ingredienser

7 dl müsli, med nötter, frön och frukt (350 g)
0,5 dl kokosolja, rumsvarm
0,5 dl honung, flyande eller ljus sirap
0,5 dl vatten, ljummet
2 äggvitor
1 krm salt
2 krm vaniljpulver
3 msk kokosflingor

Garnering:

1 msk kokosflingor, ev

30 minuter

Müslikakor – gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda kokosolja, honung eller sirap, vatten, äggvitor, salt och vaniljpulver.
  2. Häll i müsli och kokos, blanda väl. Låt smeten svälla ca 15 min.
  3. Ta upp små högar med ett matskedsmått. Lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Strö eventuellt på kokosen.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna. Förvara torrt. Kakorna håller ca 1 vecka. De går även bra att frysa.

    Servera på ett vackert kakfat

    kakfat
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt