Müsli med nötter och torkad frukt

Müsli med nötter och torkad frukt är knaprigt och gott till frukost 
eller mellanmål.
Tove Nilsson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 dl nötter och mandlar - (t ex hallenötter eller mandel)
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl dinkelflingor
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 2 krm salt
  • 3 msk vatten
  • 0,5 dl honung
  • 1 dl torkade tranbär, gula russin och gojibär
  • 0,5 dl aprikoser - torkade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Hacka nötterna grovt. Blanda nötter, pumpakärnor, havregryn, dinkelflingor, kanel, kardemumma, salt, vatten och honung i en stor bunke. Sprid ut på en ugnsplåt.

  3. Rosta i mitten av ugnen ca 15 min. Rör runt på plåten då och då.

  4. Låt müslin svalna på plåten och blanda med den torkade frukten. Förvara i lufttät burk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!