Müsli

Det var länge sedan det fanns ett riktigt bra müslirecept i Allt om Mat, skrev Helen och skickade in sitt. Vi håller med, denna müsli vinner i både smak och pris jämfört med köpta. Här är receptet på Helens jättegoda müsli.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 7 dl havregryn
  • 7 dl rågflingor
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl linfrön - hela
  • 1 dl havrekli - eller vetekli
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 dl sötmandel och/eller hasselnötter
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl aprikoser - torkade
  • 1 dl russin
  • 7 dl corn flakes

Gör så här

  1. Blanda havregryn, rågflingor, kokosflingor, linfrö, havrekli och råsocker. Hacka mandel/nötter grovt och blanda i flingblandningen.

  2. Häll vatten och olja i en burk eller flaska. Skaka kraftigt och blanda ner det i flingblandningen. Låt stå 15 min.

  3. Bred ut blandningen i en långpanna. Rosta mitt i ugnen på 200° ca 40 min. Ta ut och rör om i blandningen var 10:e minut tills allt är torrt.

  4. Skär aprikoser i mindre bitar. Blanda i aprikoser, russin och corn flakes när flingblandningen svalnat. Förvara i lufttät burk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!