Mushroom rolls med tryffelmajonnäs och friterad lök

00000

Recept på mushroom rolls med tryffelmajonnäs och friterad lök. En annorlunda ”varmkorv”! Med svamp och friterad lök.

För 6-8 personer:

Ingredienser

8 korvbröd
2 msk rapspolja

Svampragu:

400 g champinjoner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
2 msk smör
3 dl vatten
2 dl rött vin
2 msk tamarisoja
0,5 tsk strösocker
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Tryffelmajonnäs:

1 dl majonnäs
1 tsk tryffelolja vit
0,5 krm svartpeppar nymald

Friterad lök:

2 schalottenlökar
2 dl rapsolja
0,5 krm salt

Garnering:

50 g parmesanost finriven
1 tsk timjanblad

45 minuter

Mushroom rolls med tryffelmajonnäs och friterad lök – gör så här:

  1. Svampragu: Rensa svampen från eventuell jord och skär bort den nedre delen av foten. Skär svampen i fjärdedelar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek svamp, lök, vitlök och timjan i smör tills det fått fin färg, ca 10 min.
  2. Tillsätt vatten, vin, soja och socker. Koka upp och sjud på svag värme utan lock tills nästan all vätska kokat bort, ca 25 min. Krydda med salt och peppar.
  3. Tryffelmajonnäs: Blanda majonnäs och tryffelolja till en slät sås. Krydda med peppar.
  4. Friterad lök: Skala löken och skär den i tunna ringar, gärna på mandolin. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180°. Fritera löken tills den är gyllenbrun och krispig, 2–3 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.
  5. Stek korvbröden på både in- och utsidan i olja tills de fått en lätt krispig yta runt om. Fördela svampragun i bröden. Ringla tryffelmajonnäs över. Blanda den friterade löken med parmesan och timjanblad. Strö lök- och parmesankrispet över och servera.

Recept av Jennie Benjaminsson

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego 

Fler recept med: Svamp, Vegetariskt