Murgh makhani

Denna mustiga rätt kommer från regionen Punjab i norra Indien.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 msk matyoghurt
  • 4 msk currypasta - tikka masala
  • 1 lök - gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 msk koriander - hackad

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm. Blanda den med yoghurten och hälften av currypastan i en skål. Låt marinera minst 2 timmar i kylskåpet.

  2. Sätt ugnen på 200°. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång.

  3. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den är gyllenbrun. Tillsätt resten av currypastan och låt fräsa med ca 3 min. Tillsätt tomaterna och låt koka ca 20 min under lock. Rör om med jämna mellanrum så att inte såsen bränner vid.

  4. Tillsätt kycklingen och grädden. Låt koka ca 2 min. Smaka av med salt. Rör i koriandern. Servera med ris och raita.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!