1. Skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm. Blanda den med yoghurten och hälften av currypastan i en skål. Låt marinera minst 2 timmar i kylskåpet.
2. Sätt ugnen på 200°. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång.
3. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den är gyllenbrun. Tillsätt resten av currypastan och låt fräsa med ca 3 min. Tillsätt tomaterna och låt koka ca 20 min under lock. Rör om med jämna mellanrum så att inte såsen bränner vid.
4. Tillsätt kycklingen och grädden. Låt koka ca 2 min. Smaka av med salt. Rör i koriandern. Servera med ris och raita.
Murgh makhani
Denna mustiga rätt kommer från regionen Punjab i norra Indien.
För 8 person(er)
Ingredienser
1 kg | kycklingfilé |
2 msk | matyoghurt |
4 msk | currypasta, tikka masala |
1 | lök, gul |
2 | vitlöksklyftor |
2 msk | rapsolja |
1 burk | tomater, krossade (400 g) |
3 msk | vispgrädde |
1 tsk | salt |
2 msk | koriander, hackad |